Mertiňák po postupe do finále v Moskve: S Frantom sme hrali agresívne

19.10.2012 Celý región

Moskva 19. októbra (TASR) - Slovenský tenista Michal Mertiňák s Čechom Františkom Čermákom sa prebojovali do finále štvorhry na turnaji ATP o Kremeľský pohár v Moskve (dotácia 673.150 dolárov).

V semifinále si ako nasadené jednotky poradili s domácim ruským párom Jevgenij Donskoj, Igor Kunicyn za 63 minút v dvoch setoch 6:3 a 6:4. V Moskve majú už istú prémiu 19.410 dolárov a 150 bodov do svetového rebríčka.

Mertiňák bude v nedeľu bojovať o trinásty deblový titul na ATP Tour, prvý od septembra 2010, keď po boku Čermáka triumfoval na podujatí v malajzijskom Kuala Lumpure. V roku 2009 získal s českým deblovým špecialistom päť titulov - vo Valencii, Bukurešti, Umagu, Stuttgarte a Acapulcu. Slovensko-český tandem vtedy korunoval úspešnú sezónu účasťou na Turnaji majstrov v Londýne, kde postúpil do semifinále.

Mertiňák bol po postupe do moskovského finále spokojný. "Dnes sme začali o dosť agresívnejšie ako naši ruskí súperi. Darilo sa nám na returne a ľahko sme si vyhrávali naše servisy. Donskoj s Kunicynom sú skôr singloví hráči, takže sme sa snažili byť aktívni na sieti a vyplatilo sa. O osude druhého setu rozhodol siedmy gem, v ktorom sme prelomili ich podanie," povedal pre TASR slovenský Tenista roka 2009.

Štvorhra - semifinále:
František Čermák, Michal MERTIŇÁK (1-ČR/SR) - Jevgenij Donskoj, Igor Kunicyn (Rus.) 6:3, 6:4
 

Vyberte región